İlk resim alttan gelen filizlerle ilgili gerçektende temeldeki filizlerin doğru bırakılması gerektiğini gösteriyor yoksa bu şekilde perde sonunda olması gereken kolon farklı bir yerde olabilir , yine hemen sağ tarafta yeni dökülmüş beton görülmekte bunun nedi ise tamamen yine orda kapı olduğunu düşünülerek bırakılmamış(100cm uzunluğunda) filizlerden kaynaklanmaktadır, bu ilk temelimizdi ve sanırım gözümüzden kaçmıştı bundan sonra böyle bir sorun meydana gelmedi...İşte bu tecrübe kitaptan değil sadece yaşanılarak öğrenilir...Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin
Üye Ol veya
Giriş YapLinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin
Üye Ol veya
Giriş YapBurada ise pencere için konulan pencere kasalarının beton döküldükten sonra altının boş kaldığını görüyoruz istediğiniz kadar vibratör tutun gerçekten tamamını doldurmak inanılmaz zor,sorun şöyle çözülebilir pencere olan perde betonları için gelen mikserlerden bir tanesine az miktarda akışkanlaştırıcı katılarak betonun akışkan olmasını sağlanır ve o beton sadece o perdeye dökülür ve boşluk olması önlenebilir...Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin
Üye Ol veya
Linki Görebilmek İçin
Üye Ol veya
Giriş YapHani derler ya katkı maddesini çok katarsanız ne olur diye alın işte bu olur mikserlerden bir tanesine katılan fazla katkı betonun normal sürede priz almasını geciktirdiğini görüyoruz ve bu tünel kalıp işçileri için o gün beton dökülemeyeceği anlamına gelir çünkü tek bir yer olmasına rağmen kalıbı söküp devam edemiyoruz...
Ben şahsen suçlunun beton üreticisi olduğunu düşündüm çünkü bize zaten her gün beton geliyor alıcı var yani asıl müşteri başkaları, başkalarına beton göndermek için bizim şantiyeye beton göndermemeleri normal onlara göre burası Türkiye her türlü komployu düşünmek lazım herkesin dikkatine...Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin
Üye Ol veya
Linki Görebilmek İçin
Üye Ol veya
Giriş YapAlttaki resimde merdiven filizlerinin üzerine konulan straforları görmekteyiz strafor ne işe yarar tabiki beton döküldükten sonra filizlerin kolayca yerlerinin tespit edilmesi ve betonun kolayca kırılarak filizlerin yerlerinden çıkarılması.Başka nasıl çözümü var bilmiyorum biz strafor kullanıyorduk ve sakın koymayı unutmayın C30 kalitesindeki bir betonu kırmak hiçte kolay değil.Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin
Üye Ol veya
Linki Görebilmek İçin
Üye Ol veya
Giriş YapBurda pencere kasası ,donatı ,konikler vs görülmekte...Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin
Üye Ol veya
Linki Görebilmek İçin
Üye Ol veya
Giriş YapBurada dikmeler görülmekte kalıplar sökülür sökülmez betonun sehimini engellemek için mutlaka konulması gerekir ihmale gelmez tünel kalıpta çalışan arkadaşların gözlerin kaçırmaması gereken bir durum...
Birde şu yandaki tüpler neyin nesi diye soranlar olabilir kendine kendine belki görenler olmuştur tünel kalıpta çadır gibi örtüler vardır bu zaten tünel kalıbın çalışma mantığı ile alakalı bir şey betonu sıcak tutup bir an önce priz almasını sağlamak için tüpler yakılmaktadır.Tüplerin tanesi 100-150 ytl civarıydı 15-20 tüp için 1500-2000 ytl arası bir miktarı bir döküm için gözden çıkardıklarına göre tüp kullanılması önemli bir şey ...Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin
Üye Ol veya
Linki Görebilmek İçin
Üye Ol veya
Giriş YapHer tarafı betonla kaplı yapıda elektrik kabloları nerden geciriliyor diye sorabilirsiniz diye bu resmi ekledim ,elektrik kabloları için turuncu renkli kabloları perde ve döşeme boyunca bırakılıyor sonradan küçük bir yay sistemi ile içi kablo ile dolduruluyor benim çok ilgimi çekmişti gerçektende...Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin
Üye Ol veya
Linki Görebilmek İçin
Üye Ol veya
Giriş YapVe mutlu son şu binanın kaba inşaatının 15 günde bittiğine inanabiliyormusunuz bence inanın ben resmen şahit oldum 2 aylık sürede 6 binayı temelden son kata kadar bitirmiştik (Şantiyede 2 vinç çalışmaktaydı bu sebeple ortalama 15-20 günde 2 bina tamamlanabiliyor)Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin
Üye Ol veya
Linki Görebilmek İçin
Üye Ol veya
Giriş Yap