Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: PAGEV TÜRK PLASTİK SEKTÖRÜNE  (Okunma Sayısı 76 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ozlem
Üye Bilgileri Full Member

Üyelik Bilgileri
« : 05 Ağustos 2008 09:14:27 ÖS »

PAGEV TÜRK PLASTİK SEKTÖRÜNE
EĞİTİMLİ PLASTİKÇİ KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYOR !

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı PAGEV, Gebze Plastik Organize Sanayi Bölgesi – GEPOSB’da ilk Plastik Anadolu Meslek Lisesini 2002-2003 ders yılından itibaren eğitime açmıştır. Önümüzdeki yıl ilk mezunlarını verecek olan lisemizde öğrenim gören öğrencilerimizin en modern teknolojileri yakından tanıması amacıyla ; PAGEV, İtalya Plastik ve Kauçuk İşleme makinaları ve Kalıpçıları Derneği - ASSOCOMAPLAST’a bağlı Plastik Uygulamaları Merkezi - CESAP ve İtalyan Ticaret Ateşeliği - ICE arasında bir protokol imzalamıştır.

Protokol kapsamında 7 Eylül Çarşamba günü İstanbul The Marmara Oteli Kız Kulesi Salonunda bir basın toplantısı düzenlenmiştir. Toplantıya PAGEV Başkanı Selçuk AKSOY, ICE İstanbul Ofis Müdürü Roberto LUONGO, Assocomaplast’dan Claudio CELATA ve ICE’den Rosaria MARINACCIO katıldılar. Basın mensuplarına yönelik tanıtım ve sunumlarını yapan konuşmacılar protokolun detayları ile ilgili basına bilgi verdiler.

8 Eylül Perşembe günü GEPOSB Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi Seminer Salonunda yapılan tanıtım toplantısına ise; PAGEV Başkanı Selçuk AKSOY, ICE İstanbul Ofis Müdürü Roberto LUONGO, Assocomaplast’dan Claudio CELATA, İtalya Başkonsolosu Luciano PEZZOTTI, MEB Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürü Hüseyin ACIR ve GEPOSB Başkanı Ali Şafak AKMİL konuşmacı olarak katıldılar. PAGEV Başkanı Selçuk AKSOY toplantıda bir konuşma yaptı. AKSOY’un konuşması şu şekildeydi:

“Bugün hem PAGEV hem de sektörümüz için çok önemli bir günde bir aradayız. İtalyan plastik endüstrisinin değerli mensuplarının  ve İtalyan Hükümetinin katkıları ile PAGEV Anadolu Meslek Lisemize çok kıymetli ekipmanlar kazandırmış bulunuyoruz. Türk plastik endüstrisinin gücü ve önemi hala tam olarak kavranmamış olsa da sektörümüz hızla gelişmekte ve büyümektedir. Bugün Avrupa , Avrasya ve Ortadoğu’da plastik hammaddesi tüketiminde İspanya’nın arkasından altıncı sırada yer almaktayız. Kişi başına 50 kg tüketim ile doyma noktasından hala çok uzak olduğumuzu dikkate alarak 2010 yılında ülkemizin Avrupa’nın ve Avrasya’nın üçüncü büyük plastik işleyicisi olacağını öngörüyoruz.

Modern üretim teknolojileri kullanılarak gerçekleştirilen ürünler iç piyasa talebini karşıladığı gibi doğrudan ve dolaylı olarak önemli ölçüde ihracat da gerçekleştirilmektedir. 2004 yılı doğrudan ihracatlarımız bir önceki yıla göre %40’ın üzerinde artarak 1.475 Milyar USD olarak gerçekleşmiştir. Bununla birlikte, otomotiv, beyaz eşya, elektrikli cihazlar, tekstil ve ayakkabı gibi sektörler tarafından yapılan ihracat içindeki ara mamul ve ambalaj payları ile sektörümüzün dolaylı ihracatının da 2.5 Milyar USD’yi aştığını tahmin ediyoruz.

Oysa ülkemizin refah düzeyinin yükselmesi için ihracat hacminin yanı sıra ekonomik katma değerin de artması gerekiyor. Bunun için yüksek verimlilik, ileri teknoloji ve AR-GE’ye, en önemlisi ise operasyonlarımızın her düzeyinde bu ilkeleri inanarak uygulayabilecek, iyi ve güncel mesleki eğitim almış kalifiye insan gücüne ihtiyacımız var. Maalesef Türkiye’de mesleki eğitim bugüne kadar hak ettiği önemi görememiştir. Günümüzün gelişmiş ülkelerinde orta öğretimde mesleki eğitim alan öğrencilerin payı %70lerde iken bizde durum bunun tam tersidir.

İşte mesleki eğitime gönül vermiş PAGEV’in misyonunun önemi de burada ortaya çıkıyor. PAGEV sizlerden ve sektör mensuplarımızdan aldığı destek ile 1989’dan beri çeşitli meslek liselerine, MYO’larına, üniversitelere, ekipman ve eğitim programı desteği vererek sektörümüze eğitimli ve uzman çalışanlar kazandırıyor. İki yıl önce sizlerin ve diğer sektör mensuplarımızın büyük fedakarlıkları ile burada Gebze Plastik Organize Sanayi Bölgesinde inşa ettiğimiz PAGEV Anadolu Meslek Lisemiz önümüzdeki yıl ilk mezunlarını verecek. 

Mesleki eğitimin bir diğer boyutunu ise yetişkin eğitimi oluşturmaktadır. Teknolojik gelişim hiç durmadığına göre çalışanlarımızın eğitiminin de sürekli olması gerekiyor. Öte yandan Türkiye’de plastik sektörü hızla büyürken başka sektörlerde de küçülmeler yaşanıyor ve çalışanlar işsiz kalıyor. Bu kişilerin yeniden eğitilerek iş gücüne kazandırılması gerekiyor.

PAGEV bu konudaki en önemli adımı bu sene atmıştır. İŞKUR Aktif İşgücü Programı kapsamında kabul edilen ve179bin Euro  AB fon desteği almaya hak kazanan Plastikte Yeni Ufuklar projemizi Nisan ayından beri burada okulumuzda gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz günlerde sayın kaymakam iel beraber 200 den fazla kursiyere sertifa verdik. Özellikle programa katılan işsizlerin hemen iş bulmasından da büyük mutluluk duyduk.

Bu gelişmelerden aldığımız şevk ile İstanbul Halkalı’da, yine plastik endüstrisinin yoğunlaştığı bir bölgede projelendirdiğimiz yeni bir mesleki eğitim kampüsünün temellerini bu ay sonunda atmayı planlıyoruz. Temel atma törenimizde sizleri yine aramızda görmekten mutlu olacağız. Bu kampüs 1000 öğrenci kapasiteli bir plastik meslek lisesi, PAGEV Araştırma ve Geliştirme Merkezi ve Sürekli Eğitim Merkezi ile sosyal tesislerden oluşacaktır.   30 sınıf, 11 atölyenin bulunacağı lise binası  ikinci öğrenimde meslek yüksek okulu olarak da hizmet verecektir.

Sanayi destekli ARGE projelerinin yürütülmesinin yanı sıra, analiz ve kontrol hizmeti de verecek PAGEV Araştırma ve Geliştirme Merkezi uzun zamandır hayallerimizi süsleyen bir projedir. Çalışanlarımızı, hızla değişen ve gelişen teknolojiler konusunda kısa programlar ile eğitip mesleki bilgilerini güncelleyeceğimiz Sürekli Eğitim Merkezi ise mevcut çalışan kalitemizi yükseltecektir.

Sözlerime ünlü Japon kalite düşünürü Ishikawa’nın ‘Bir şirket sahip olduğu elemanlarından ne daha iyi, ne de daha kötüdür’ cümlesi ile son veriyorum. Hiç bir zaman aklımızdan çıkarmayalım ki, insana yapılan yatırım geri dönüşü en yüksek yatırımdır. “

AKSOY’un konuşmasının ardından ICE İstanbul Ofis Müdürü Roberto LUONGO, Assocomaplast’dan Claudio CELATA, İtalya Başkonsolosu Luciano PEZZOTTI, MEB Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürü Hüseyin ACIR ve GEPOSB Başkanı Ali Şafak AKMİL birer konuşma yaparak protokol kapsamında yapılan projenin önemini vurguladılar. Konuşmaların ardından Heyet ve katılımcılar toplu halde PAGEV Anadolu Meslek Lisesi’ne giderek Lisemizin Plastik İşleme Atölyelerine Enjeksiyon, Extrüzyon, Şişirme, Kırma Makinaları, Test ve Soğutma Cihazlarını gördüler.

Öğle yemeği arasından sonra “Ağaç Tozu / Polimer Kompozitlerinde Uygulanan Son Teknolojiler “ konusunda sektörümüzün teknik elemanlarına eğitim verilmiştir. BAUSANO & FIGLI’ den Alfeo BONATO ve ICMA SAN GIORGI’den Corrado MONETA’nın verdikleri seminere PAGEV aracılığı ile sektörümüzden 200’e yakın katılım olmuştur. Güncel teknolojilerin anlatıldığı  seminere katılan sektör mensupları etkinliklerden oldukça memnun olarak ayrılmışlardır.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Hosgeldiniz
Hala Üye degilmisiniz?
Üye olmak çok kolay
Üye olmak için tiklayin